Foraje puturi de mare adancime
Puturile de apa de mare adancime, sau forajele de mare adancime, se pot realiza doar cu instalatii mecanizate hidraulice si doar de catre specialistii in domeniu, deoarece sunt lucrari cu grad ridicat de complexitate.
Nu e suficient sa cumperi o instalatie care poate fora de exemplu 200 m, ca sa poti executa foraje puturi de mare adancime.
Nu o data am fost apelat de catre clienti ce imi spuneau ca au venit niste indivizi, au sapat dar nu au reusit sa termine forajul de mare adancime, au abandonat lucarea au luat utilajele si au disparut.
In general cand se discuta de foraje de mica adancime se discuta de foraje intre 0 si 50 m, forajele de medie adancime sunt intre 50 si 150 m, iar cele de mare adancime intre 150 si 300 m.
Sunt zone in Romania unde nu se pot executa foraje de apa de mica sau medie adancime, deoarece nu exista apa, sau difera tehnologia de foraj si implicit pretul. Din acest motive este important sa avem locatia exacta unde se doreste executia putului de mare adancime.
Va oferim consultanta in mod gratuit, avem mii de foraje executate pe tot cuprinsul romaniei, avem utilaje performante, competitive si personal specializat pentru a executa foraje puturi de mare adancime.
Foraje puturi de mare adancime pentru zone de campie si deal
In zonele de campie si deal pentru executarea de puturi de mare adancime se folosesc instalatii cu circulatie de fluid de sonda, fie circulatie directa sau inversa. Practic se sapa o groapa de unu sau doi metri cubi prin care se recircula fluidul de sonda, cunoscut si sub numele de fluid de foraj.
Se preleva la fiecare prajina probe de sita pentru a se identifica rocile ce au fost perforate.
Puturi de mare adancime in zone de deal si munte
In zonele de deal, cu roci de duritate medi spre dure si in zonele munte, pentru executarea de puturi de mare adancime se folosesc instalatii cu ciocan de fund.
Acest sistem de foraj nu foloseste fluid de foraj pentru recirculare ci un compresor de aer.
Este o tehnologie mult mai avansata de foraj si singura modalitate de a perfora roci de duritate mare.
Sunt extrem de putine companii ce detin aceasta tehnologie in Romania, deoarece este mult mai costisioare investitia fata de tehnologia cu circulatie de noroi si pe langa acest aspect, sunt putini specialisti care au competentele necesare pentru a executa astfel de foraje.
Citeste si …….