Telefon: 0721 555 799  Email: office@tehnicdrill.ro

Foraje puturi 100m

Este suficient executia de foraje puturi la 100m ?

Din vasta experienta va putem spune ca raspunsul e relativ. Uneori e suficient un foraj la 50 metri, alteori nici 300 m de foraj nu sunt suficient.

Conteaza foarte mult unde se doreste executia putului de apa. Sunt zone bogate in ape subterane si sunt zone unde e posibil ca apa subterana sa existe avand debite mari, sau sa existe debite mici peretabile doar pentru uz casnic, nu pentru irigatii sau agricultura.

Pentru a stabili adancimea care trebuie forata, trebuie studiata zona din punct de vedere al resurselor de apa subterna. Exista o harta hidrogeologica a Romaniei care ofera informatii cu privire la apa ce se poate gasi in subteran.

Asadar problema nu se pune de a executa de foraje puturi 100 m pentru ca nu e un gard ce se face la metru patrat si oriunde il faci 100 m e 100 m si e corect pusa problema. La forajele de apa se urmareste captarea unui acvifer de adancime care sa ofere un debit constant, si acesta nu e uniform pe tot cuprinsul Romaniei. Da, uneori executia de foraje puturi 100 m e suficienta si corecta, alteori e prea mult alteori insuficient.

Citeste si …….