Telefon: 0721 555 799  Email: office@tehnicdrill.ro

Foraje puturi apa Arges

Executam foraje puturi de apa in Arges la adancimi medii sau mari.

Pentru a primii o oferta de pret, avem nevoie de o locatie exacta sub forma de coordonate GPS, deoarece sunt diferite tipuri de roci in judetul Arges si adancimi diferite la care trebuie executat forajul.

Atunci cand se discuta despre foraje puturi de apa, trebuie sa se abordeze situatia in mod profesionist.

Fara o verificare in prealabil, se poate trimite o oferta total gresita din punct de vedere al adancimii, iar pretul este influentat major de adancime. Beneficiarul poate nu dispune de suma necesara si se creaza o situatie neplacuta pentru ambele parti.

De exemplu la Albota trebuie forat la adancime mare, 150 – 160 m, degeaba se executa un put la 100 m la Albota, pentru ca in acesta zona apa se gaseste doar in adancime. La fel si in Pitesti sunt zone in care trebuie forat adanc, de exemplu zona Trivale.

La Pitesti, in unele zone este rentabila instalarea pompei de caldura apa – apa, in altele nu, deoarece in zonele in care sunt strate acvifere doar in adancime si nu au o mare presiune pe ele, trebui instalata o pompa cu motor relativ mare, gen 2.2 kW iar acest consum se va adauga la costul de intretinere pe perioada de iarna. 

Un alt exemplu din Arges, la Corbi e roca dura (stanca), iar pentru a perfora rocile se foreaza cu o tehnologie numita ciocan de fund, un ciocan rotopercutor. Exista putine firme la nivel national ce pot executa lucrari de foraj in Arges in localitatea Corbi, deoarece nu au utilajele necesare.

Nu in tot judetul Arges sunt probleme, dar am exemplificat doar ca sa intelegeti de ce e important sa se lucreze profesionist. Va dati seama ca sunt unele persoane ce nu dispun de bugetul necesar executiei unui put de mare adancime, iar daca apa se gaseste la mare adancime, beneficiarul avand toate datele problemei, va lua o decize inteleapta.

Noi trebuie sa verificam pe harti geologice si hidrogeologice, tipul de roci unde urmeaza sa foram, altitudinea la care doriti forajele, adancimea la care se gaseste stratul acvifer, trebuie sa corelam datele cu alte lucrari executate de noi.

Acest serviciu il oferim gratuit, noi nu trimitem oferte fara a studia intai zona, pentru a oferi clientului datele necesare pentru a lua decizia corecta, deoarece este necesar ca beneficarul sa stie costul de executie si alte detali.

Judetul Arges dispune de importante resurse de apa, atat de suprafata, colectate prin bazinul hidrografic Arges -Vedea cat si subterane exploatate prin foraje de adancime.

 

Foraje puturi artezine in Arges

Exista zone in judetul Arges sau in Pitesti, unde daca se executa foraje puturi de apa, sunt sanse mari ca apa sa ajunga singura la suprafata, (adica un put de tip artezian). 

Acest fenomen se datoreaza presiunii stratelor acvifere. Imaginativa ca aveti o minge de fotbal umflata foarte bine si o perforati cu un ac, prin acea mica gaura aerul va iesi cu presiune.

La fel ca si mingea de fotbal, stratele acvifere sunt sub presiune, in momentul in care se perforeaza un strat acvifer, apa va cauta sa iasa spre suprafata. 

Daca acel acvifer captat are doar 9 bari presiune, atunci apa va fi impinsa 90 de metri pe verticala doar din presiunea stratului. Sa presunem ca acel acvifer e mai jos fata de nivelul solului cu 70 m, atunci apa va iesi afara fara pompa si va avea o presiune de 2 bari. Dar daca acel acvifer va fi la 100 m apa are potentialul de a se ridica 90 m singura in tubulatura forajului. 

Exista sanse ca unele foraje sa fie arteziene, dar in cele mai multe cazuri va fi nevoie de instalarea unei pompe in putul forat.

Enumeram cateva din localitatile din judetul Arges unde am executat foraje puturi de apa : Pitesti, Corbi, Albota, Oarja, Catanele, Mioveni, Budeasa, Calinesti, Ciresu, Curtea de Arges, Geamana, Gorganu, Maracineni, Merisani, Ratesti, Silistea, Stefaestii Noi, Vedea.

Ne puteti apela telefonic la numarul 0721 555 799 sau completand formularul care il gasiti in dreapta sus la sectiunea Contact.

Daca folositi telefonul mobil in partea de sus sunt trei linii orizontale negre, apasati pe ele, apoi se deschie o fereastra, apasati pe contact si o sa gasti formularul.

Citeste si …….