Telefon: 0721 555 799  Email: office@tehnicdrill.ro

Foraje pompe de caldura apa-apa Dezavantaje


Trebuie ca inainte sa cumparati pompa de caldura, sa vorbiti cu firme din domeniul forajelor. Am intalnit situatii in care clientul a achizitionat o pompa de caldura apa – apa in zona unde stiam ca nu e apa. 

Contactati firme ce executa foraje pompe de caldura care au date referitoare la zona unde doriti sa o instalati, deoarece sunt zone in care nu exista apa, sau exista dar cu debite mici, ori exista apa cu concetratie mare de minerale. Producatorul pompelor de caldura apa – apa specifica debitul necesar functionarii pompei de caldura, acesta va fi comparat cu datele hidrografice din zona.

Pompa submersibila trebuie inlocuita de personal calificat, deoarece exista riscul sa o blocati in foraj si sa nu mai poata fi extrasa. In schimb pompa de recirculare de la sistemul sol – apa poate fi ilocuita de oricine a mai tinut o cheie in mana.

Daca aveti ghinionul ca pompa submersibila sa se strice intre craciun si revelion, putin probabil ca o sa gasiti o firma de foraje care sa va ajute.

In cazul in care apa are multe minerale in exces, acesteaa se vor depune pe fantele tuburilor de foraj reducand capacitatea lor de absortie si creand probleme, fiind necesare denisipari dese care se aduga la costul de exploatare al sistemului apa – apa.